Hockeykungarna Tre Kronors sponsorer

Det svenska hockeylandslaget är det mest folkkära laget i hela Sverige. Rekordmånga sitter bänkade framför tv:n när Tre Kronor spelar eller går på deras matcher live. Vinnarglädjen är inte större inom någon annan svensk sport.

Det är tack vare sponsorerna som spelen hålls igång. Att sponsra ett lag innebär nästan alltid ökad försäljning och förankring av varumärket och kan ske på lite olika sätt. Antingen syns sponsorns logga på spelarnas kläder eller runt om planen. I gengäld ska även företag som sponsrar sprida sitt samarbete med laget genom både externa och interna kanaler, genom gratis marknadsföring i samband med ett nyhetsbrev eller liknande. Det svenska landslaget kan skräddarsy olika sponsoravtal med olika företag för att det så mycket som möjligt ska passa båda parter.

Man kan säga att det svenska hockeylandslaget har tre huvudsponsorer. Bauhaus, ett byggföretag, har sponsrat laget sedan en tid tillbaka. Företaget väljer att stötta Tre Kronor eftersom de anser att sporten är otroligt viktig för hur man blir som människa. Den lär ut disciplin, goda vanor, hur man blir en lagspelare och uppnår något tillsammans. Bauhaus vill att deras logga ska synas på Tre Kronors juniorspelares tröjor och sedan hela vägen upp till A-laget.

Scandic hotellkedja är en annan stolt huvudsponsor som har sponsrat laget under många år. Målet för företaget är att alltid vara det självklara valet när lagen är ute och spelar, något som blivit väl etablerat. Även olika föreningar runt om i världen kan ansöka om sportkortet på Scandic och sedan få förmånliga priser vid resor med laget.

Skoda har varit en av Tre Kronors huvudsponsorer i över tjugotvå år, Även Skoda jobbar mycket ut mot ungdomsförbunden och har som mål att nå hela hockeysverige och på olika sätt marknadsföra sig genom sporten.

Svenska Ishockeyförbundet samarbetar också med olika partners sedan några år tillbaka, däribland Falcon, CCM och Sportbladet.