Marknadsföring och reklam runt Premier League

Företag och organisationer letar alltid efter nya arenor att marknadsföra sig på. Det handlar helt enkelt om att nå ut till en stor publik och öka sina intäkter för att tjäna pengar och kunna utvecklas. Olika sportevenemang är populära platser för dessa företag och organisationer, då de på ett relativt enkelt sätt kan synas inför ett mycket stort antal potentiella nya kunder.

I Premier League som är en väldigt stor fotbollsliga i England är reklamplatser mycket eftertraktade. Företagen som får en reklamplats eller möjlighet till marknadsföring på olika sätt här får väldigt mycket publicitet på olika sätt. Det kan handla om att det köps en plats att sätta upp en reklamskylt på inne på arenan, detta är en av de mest eftertraktade platserna, eller att man får sitt företags eller organisations namn tryckt på plastmuggar eller servetter.

Företag som äger de olika arenorna använder detta för att marknadsföra sig själva. Det kan handla om att använda företagets färgskalor runt omkring i arenan så att publiken hela tiden blir påmind, eller så kan det handla om att företagets namn står tryckt lite här och var så ingen ska glömma vem som är den stora ägaren. De som sponsrar de olika fotbollslagen har också möjlighet till mycket marknadsföring via olika visuella kanaler såsom reklamskyltar eller sina företagsnamn på spelarnas tröjor och shorts.

Det kostar en hel del att annonsera på detta sätt, men många som arbetar med marknadsföring menar att man måste spendera pengar för att tjäna pengar. Har man en bra slogan, grafiker och marknadsförare kan man som tidigare nämnt nå ut till en väldigt stor ny publik på detta sätt.